Gun uzelf maatwerkcoaching op Landgoed Holthagen te Zwolle

Gun uzelf of een ander Individuele Maatwerkcoaching op Landgoed Holthagen te Zwolle

voor zicht op- en verbeteren van- het functioneren als persoon en als professional

 

Veel coaching ter verbetering van vaardigheden en beter functioneren als persoon en professional blijft vaak relatief aan de oppervlakte. Daardoor is het resultaat vaak kortstondig en beperkt. Als mens brengen we onze persoonlijkheid en persoonlijke ervaringen en vaardigheden mee binnen ons werk. Voor het beter functioneren als professional, leidinggevende of werknemer is het zicht hebben op wie je bent essentieel. In ons leven dragen we al onze ervaringen als referentiekader voor onze wijze van reageren, communiceren en samenwerken met ons mee. Dat is complex en vaak zijn we ons niet bewust van onze blinde vlekken binnen communicatie en samenwerken met anderen.

Als je beter wilt leren communiceren, onderhandelen, samenwerken of leidinggeven, dan is kritische reflectie op eigen functioneren onder begeleiding van een coach essentieel. Antwoord geven op vragen als: Wie ben ik. Waarom reageer ik vaak zoals ik reageer. Waarom voel ik me (vaak) teleurgesteld over communicatie en samenwerking met anderen. Wat is daarin mijn eigen rol en hoe kan ik die optimaliseren? Ik ontmoet wat ik uitstraal! Maar wat straal ik eigenlijk uit? Ik wil een autonoom en authentiek mens zijn, maar waarom ben ik vaak kwetsbaar en bang voor het oordeel van de ander? Waarom bereik ik vaak niet wat ik voor ogen heb? Hoe kom ik als mens en professional tot mijn recht en realiseer ik zelfactualisatie.

Binnen maatwerkcoaching bepalen we tijdens de intake wat de ontwikkelpunten zijn, desgewenst vooraf­gegaan door een ontwikkelingsgericht assessment. We maken tijdens de coachingsgesprekken regelmatig gebruik van kleine testjes, mini rollenspelen en videotraining, want het zien van eigen gedrag en communicatie heeft meestal meer effect dan duizend woorden. Ook geven we u inzicht in hoe communicatie eigenlijk binnen onze hersenen werkt en hoe je daar gebruik van kunt maken binnen samenwerking.

Afhankelijk van de vraagstelling is er tijdens de maatwerkcoaching, naast aandacht voor communicatie, gedrag en samenwerking, ook ruimte voor het verbeteren van managementvaardigheden en verschaffen van inzicht in managementtools als beleidscyclus, strategievorming, kwaliteitsdenken, inzet van Lean, (zelf-) sturing, et cetera. Als coach en bedrijfskundige heb ik brede ervaring binnen de 1e en 2e lijnszorg in de begeleiding van medische professionals, managers, bestuurders, vakgroepen en teams. 

Geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Lees ook de brochure: "Coaching op Landgoed Holthagen te Zwolle." 


Met vriendelijke groet,

Zorgadviseurs.nl                                                                            
J.K. Rodenstein, MBA, Strategisch bedrijfskundige, coach, filosoof/levensbeschouwer
06 53251749
rodenstein@zorgadviseurs.nl