Werving, selectie & executive search

We zijn ons er allemaal van bewust dat het werven en selecteren van nieuwe medewerkers meer inhoudt dan alleen het kopiëren en even aanpassen van een bestaande advertentie. Helaas gebeurt dat om verschillende redenen toch nog te vaak. 
Anderen proberen het beter te doen. Zij besteden veel tijd aan het maken van functieprofielen en schakelen reclamebureaus in die ervoor moeten zorgen dat uw wervingsuiting in ieder geval opvalt. Er is op zich niks verkeerd aan een goede reclame-uiting; alleen biedt die zeker niet de garantie dat u de beste kandidaten verleidt om met u contact op te nemen. Het gaat er om dat die paar geschikte (en dus niet honderd belangstellenden) reageren.
De effectiviteit van uw werving van nieuwe medewerkers kan aanmerkelijk toenemen wanneer u delen ervan of zelfs de gehele procedure uitbesteedt. Maar ook om tactische of inhoudelijke redenen is het soms verstandig een bureau in te schakelen.

Zorgadviseurs.nl helpt u uw zoektocht naar nieuw personeel effectiever te maken. U kunt van ons een eerlijk advies verwachten over de eventuele voordelen van het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van een traject. Kenmerken van onze aanpak en mogelijkheden zijn:
  • Een ondersteuning die modulair van opzet is en geheel naar uw wens wordt ingezet. Van alleen een training Criteriumgericht Selecteren tot de complete overname van de W&S-procedure.
  • Een zorgvuldige situatie- en functieanalyse die uitmondt in een helder profiel.
  • Wervingsacties en -uitingen die in de praktijk steeds de juiste doelgroep blijken aan te spreken.
  • Een integere maar doordringende selectie die -al dan niet afgerond met een assessment- de kans op een mismatch minimaliseert.

Excutive Search:
Vooral voor hogere- en bestuursfunctie worden wij frequent ingehuurd om via executive search de juiste kandidaat voor een functie te vinden. Binnen een krappe of specifieke arbeidsmarkt is dit een effectieve vormen van werven.

Uw partner binnen Zorgadviseurs.nl is Jacques Rodenstein